Vec: Nove LABky (oficialni jmeno je Adventure Lab)
Dokud GS neumozni pocitacem citelny prehled novych labek, tak, jak rikal HaLuMa drive v tomto foru, musime to udelat rucne (abychom mohli mit tyto labky v GG). A GS to take nemusi udelat nikdy, prestoze pisi, ze mozna ano (cituji: "We are still exploring ways to share coordinates using methods that do not detract from the creator’s desired experience and would respect location requirements and linear storytelling"). Rad bych proto zalozil nove vlakno, kde by se mohly shromazdovat a sdilet rucne a dobrovolne vytvorene GPX soubory s temito LABkami. Sam jsem uz takove GPX vytvoril pro deset LABek v Podoli (od ČaGeo). Nez ale takove vlakno vytvorim a Podoli tam dam, chtel bych odborne dobrozdani od tohoto fora (konec koncu cilem je dostat to do GG).
Konkretne bych rad tyto rady:
- Nechci delat neco, co uz nekde nekdo dela? Nemaji treba podobny problem i lidi uzivajici GSAK a nemaji to uz nejak vyresene?
- Jak by bylo nejlepe tvorit/generovat GC kod pro tyto LABky? Co treba format GCxxxxyyyyy-nn, kde xxxx jsou prvni upper-case pismena jmena konkretniho souboru (napr. u Podoli by to bylo PAL, od jmena Podoli Adventure Lab, ktere tomu dal CaGEO), yyyyy je nahodne generovana sada velkych pismen a cislic a nn je poradove cislo LABky (podle GS se ted ma ovsem rikat misto LABka Location). Je ovsem mozne, ze GG toho od takoveho ID vyzaduje vic, co je treba zohlednit.
- Souradnice kazde LABky je treba co nejlepe odhadnout z mapy (explicitne nikde zatim nejsou). To ale neni velky problem, protoze to ani nemusi byt na metr presne, jezto se podle toho LABka asi hledat nebude - na to je ta jejich nova mobilni aplikace. Pro Podoli jsem to jednak delal z mapy, jednak zmeril na miste, kdyz jsem ty LABky lovil.
Diky i za dalsi rady, na ktere jsem se ted zapomnel zeptat.